Oldal kiválasztása

A szülői munkaközösség

Szülői munkaközösség

Iskolánkban hagyományosan jónak mondható a szülők és az iskola vezetésének, pedagógusainak az együttműködése.

Már a kezdetektől (Nyitott kapuk hete) lehetőséget adunk a szülőknek is, hogy betekintést nyerjenek intézményünk működésébe, hiszen nem csak körbevezetjük őket az épületünkben, hanem akár órákat is megtekinthetnek, kérdéseket intézhetnek vezetőinkhez, szaktanárokhoz az iskolánk működésével, a gyerekek tanulmányaival, a későbbi lehetőségeikkel kapcsolatban.

Ez a közvetlen kapcsolat a későbbiek során is megmarad, hiszen minden tanévben szoktunk a fogadóórák előtt szülői fórumot tartani, ahová nem csak egy-egy osztály szülői munkaközösségének tagjait hívjuk egy kötetlen beszélgetésre, hanem bárki előtt nyitva áll az ajtónk. Ilyenkor szoktuk megválasztani az adott tanévre az iskolai szülői munkaközösség vezetőjét valamelyik osztály munkaközösségéből. Ezeken az alkalmakon már legtöbbször a mindennapok során felmerő problémákra, kérdésekre kaphatnak a szülők válaszokat, hisz a teljes iskolai vezetés jelen van. Az itt megszerzett információkat a munkaközösség tagjai közvetítik az osztályuk szülei felé.

Természetesen, ha év közben szükségesnek tartunk valamilyen információt eljuttatni a szülőkhöz, abban az osztályfőnökök segítségét szoktuk igénybe venni.

Enghyné Macsi Katalin

Szülői munkaközösséget segítő tanár