Oldal kiválasztása

1302 Okleveles magasépítő technikus képzés

1302 Okleveles magasépítő technikus képzés

Kódszám: 1302

Az 5 évfolyamos, technikumi kerettantervre épülő képzés az Építőipar ágazatban történik. A BME ÉMK-val kötött együttműködési megállapodás szerint az iskolánkban folytatott tanulmányok alapján 30 kredit kerül elismerésre.

Az angol vagy a német nyelvet heti 4 órában 5 évig csoportbontásban tanulják diákjaink. A választható órakereten belül tanulóink lehetőséget kapnak az emelt szintű érettségire való felkészülésre.

A 12. évfolyam végén a tanulók magyar nyelv és irodalom, matematika és történelem tantárgyakból előrehozott érettségi vizsgát tesznek.

A 13. évfolyam végén a tanulók idegen nyelvből érettségi vizsgát és szakmai vizsgát tesznek, így egyidejűleg szerzik meg érettségi bizonyítványukat és a magasépítő technikus szakmát. A szakmai vizsga emelt szintű érettségi vizsgával lesz egyenértékű.

Iskolánk korszerű építőanyag vizsgáló laboratóriummal rendelkezik, ahol diákjaink gyakorolhatják az anyagok szabványos mintavételét, vizsgálatát és minősítését. A manuális építészeti rajzok készítése mellett megismerkednek a számítógépes (ArchiCad, Nemetschek Allplan) épületmodellezés fortélyaival és a BIM módszertannal is. A középszintű építőipari szakemberek képzésének egyik jelentős területe az épületszerkezetek építésének gyakorlata is, amelyet jól képzett szakoktatók vezetésével végeznek diákjaink az iskolai tanműhelyekben, illetve duális képzési formában. Felkészítjük tanulóinkat az Ágazati és ágazaton kívüli szakmai érettségi tárgyak versenyére, melyen a schulekes diákok minden évben az ország legjobbjai között végeznek.